Eliza's blog
Bosbranden op Gran Canaria

Bosbranden op Gran Canaria

Het Spaanse eiland Gran Canaria wordt op dit moment geteisterd door een hevige bosbrand. Onder het getroffen gebied vallen Tejeda, Artenara en Gáldar. Volgens de autoriteiten is inmiddels al 3.400 hectare natuur door de vlammen vernietigd. Door de droogte en de wind is de brand moeilijk om onder controle te krijgen. Meer dan 700 brandweermannen zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden. Ik informeer je graag verder over de bosbranden op Gran Canaria.

De situatie bij mijn adresjes

Ik heb meteen contact opgenomen met al mijn adresjes op het eiland om de huidige situatie te polsen. Het grootste deel heeft niets tot weinig (in voorzorg afgesloten wegen) gemerkt van de bosbranden. Van mijn vrienden in Tejada vernam dat de brand het gebied rondom Parador de Cruz de Tejeda nog niet bereikt heeft, maar dat deze locatie uit voorzorg wel ontruimd is. Het is nog niet duidelijk wanneer deze accommodatie weer beschikbaar zal zijn, maar mijn collega’s nemen persoonlijk contact op indien je een reis naar dit adresje hebt geboekt.

Op vakantie naar Gran Canaria?

Ga je binnenkort op vakantie naar één van mijn plekjes op Gran Canaria? Je kunt ervan uitgaan dat jouw vakantie gewoon door gaat, en dat wij de situatie scherp in de gaten houden. Wanneer er wijzigingen plaatsvinden in jouw vakantie, zullen mijn collega’s contact met je opnemen. Mocht je nog vragen hebben over de situatie, neem dan even contact op met één van mijn collega’s. Je kunt mijn collega’s bereiken per telefoon (010-2700820) of e-mail.

Update: Inmiddels zijn de bosbranden op Gran Canaria onder controle en hebben de bewoners toestemming gekregen om terug naar huis te gaan.

Liefs,

Eliza

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter