Eliza's blog

Bosbranden op Gran Canaria

Het Spaanse eiland Gran Canaria wordt op dit moment geteisterd door hevige bosbranden. Onder het getroffen gebied vallen Tejeda, San Mateo, Santa Lucía en Telde. Volgens de autoriteiten is inmiddels al duizend hectare natuur door de vlammen vernietigd. Door de droogte en de wind verspreidt de brand zich snel. Ruim 300 brandweermannen zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden. Ik informeer je graag verder over de bosbranden op Gran Canaria.

De situatie bij mijn adresjes

Ik heb meteen contact opgenomen met al mijn adresjes op het eiland om de huidige situatie te polsen. Het grootste deel heeft niets tot weinig (in voorzorg afgesloten wegen) gemerkt van de bosbranden. Tot mijn schrik vernam ik van mijn vrienden in Tejada dat het vuur het adresje Parador de Cruz de Tejeda heeft bereikt. Het zwembad en mogelijk ook een aantal kamers zijn door het vuur getroffen. Zowel de eigenaren als reizigers zijn gelukkig ongedeerd. De accommodatie zal de komende twee maanden sluiten om de schade te herstellen. Mijn collega’s nemen persoonlijk contact op indien je een reis naar dit adresje hebt geboekt.

Op vakantie naar Gran Canaria?

Ga je binnenkort op vakantie naar één van mijn plekjes in de getroffen gebieden? Je kunt ervan uitgaan dat jouw vakantie doorgaat. Wanneer er wijzigingen plaatsvinden in jouw vakantie, zullen mijn collega’s contact met je opnemen. Mocht je nog vragen hebben over de situatie, neem dan even contact op met één van mijn collega’s. Je kunt mijn collega’s bereiken per telefoon (010-2700820) of e-mail.

Liefs,

Eliza

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter