Eliza's blog

Elba: een eiland met een bijzondere historie

Nieuwsgierig door de verhalen over vroeger wilde ik supergraag eens het eiland Elba waar Napoleon in ballingschap zat bezoeken. Vanuit mijn verblijf in Montebelli Country resort vertrek ik met mijn huurauto en rijd ik naar het plaatsje Piombino waar ik op de boot naar het bijzondere eiland stap. Ik neem de auto mee, want die zal ik op het soms steile Elba nodig hebben!

Als ik met de boot aankom, is het nog vroeg in de ochtend en ik besluit als eerst op mijn gemak het havenstadje Portoferraio te ontdekken. De steile trapstraatjes leiden me naar boven. Daar heb ik een prachtig uitzicht over de baai, de haven en de rest van het groene eiland. Ik glip het kasteel binnen waar veel bezittingen van Napoleon bewaard zijn gebleven. Wat een historie heeft dit eiland! Maar Elba heeft nog veel meer te bieden. Zo kun je hier ook ultiem genieten van de natuur, mooie baaitjes, authentieke stadjes en heerlijke wijnen. Ik kan niet wachten om de rest van het eiland te ontdekken!

Na een lekker kopje cappuccino ga ik verder op pad. Ik rijd over heuvels, langs wijngaarden en door het open raampje ruik ik de duizenden bloemen. Bij het dorpje Marciana schuif ik aan op het terras van La Porta en proef er schiaccia briaca. Een specialiteit van het eiland. In de verte zie ik de berg Capanne liggen. En eigenlijk wil ik ook nog naar Pomonte om te snorkelen bij een scheepswrak. Een ander plekje waar ik veel goede verhalen over heb gehoord is het pittoreske dorpje Capoliveri. Hier waan je je in het traditionele Italië en kun je bij schattige winkeltjes lokale producten kopen.

Helaas zit mijn dag er alweer bijna op en is het tijd om Elba weer te verlaten. Wanneer ik weer op dit eiland ben, houd ik zeker een middagje vrij om de mooie strandjes te bezoeken en een duik te nemen in de paradijselijke zee. Mocht je Elba ook willen bezoeken, vergeet je dan niet je snorkelset in te pakken? Ook voor actievelingen valt hier genoeg te beleven. In het bergachtige landschap kun je prachtige wandel- en fietstochten maken. 

Ga jij op vakantie naar Italië?

Dit eiland is het zeker waard om meer dan één dag te bezoeken! Wil je meer inspiratie voor jullie reis? Bekijk dan al mijn pareltjes in Italië

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter