Eliza's blog

Elba: een eiland met een bijzondere historie

Nieuwsgierig door de verhalen over vroeger wilde ik super graag eens het eiland Elba waar Napoleon in ballingschap zat bezoeken. Vanuit mijn verblijf in I Sicomori vertrek ik met mijn huurauto rijd ik naar het plaatsje Piombino waar ik op de boot naar het bijzondere eiland stap. Ik neem de auto mee, want die zal ik op het soms steile Elba nodig hebben!

Als ik met de boot aankom, is het nog vroeg in de ochtend en ik besluit als eerst op mijn gemak het havenstadje Portoferraio te ontdekken. De steile trapstraatjes leiden me naar boven. Daar heb ik een prachtig uitzicht over de baai, de haven en de rest van het groene eiland. Ik glip het kasteel binnen waar veel bezittingen van Napoleon bewaard zijn gebleven. Wat een historie heeft dit eiland!

Na een lekker kopje cappuccino ga ik de rest van het eiland ontdekken. Ik rijd over heuvels, langs wijngaarden en door het open raampje ruik ik de duizenden bloemen. Bij het dorpje Marciana schuif ik aan op het terras van La Porta en proef er schiaccia briaca. Een specialiteit van het eiland. In de verte zie ik de berg Capanne liggen. En eigenlijk wil ik ook nog naar Pomonte om te snorkelen bij een scheepswrak en naar Capoliveri om lokale producten te kopen in de schattige winkeltjes. Dit eiland is het waard om meer dan één dag te bezoeken!

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter