Eliza's blog

Mijn favoriete restaurantjes op Tenerife

Tenerife is het grootste Canarische eiland en staat bekend om haar zwarte stranden, eindeloze wandelpaden en prachtige natuur. Ook zijn er veel leuke adresjes waar je culinair kan genieten of een lokaal drankje kan drinken. In de keuken van Tenerife staan vis, groentes en aardappelen centraal.

Ik kies vaak voor de vers gevangen vis als zeebrasem die simpel wordt bereid met wat knoflook, peper en olijfolie. Ook geitenvlees en konijn behoren tot de lokale producten waar veel mee gekookt wordt. Ik heb een aantal plekjes op Tenerife ontdekt waar je van de traditionele keuken kan genieten en die deel ik graag met jou!

El Burgado

Verscholen tussen de banenbomen en vlakbij de zee ligt El Burgado. Dit is een leuk adresje om aan het einde van de middag te genieten van een drankje. Maar ook eten is hier heerlijk! Het restaurantje heeft een schitterend uitzicht over de natuur, bergen en de rotsachtige baai. Aan het plafond hangen vissersnetten. Proef hier zeker de octopus met paprika of de rode baars met knoflook die langzaam is gegrild. Je vindt El Burgado aan de Playa La Arena, 38640 Buenavista del Norte.

Tasca Tapias

Dit plekje ligt net buiten het historische centrum van La Orotava en heeft misschien wel de lekkerste tapas van Tenerife. Binnen zie je grote gerookte hammen hangen en de traditionele inrichting geeft een warm gevoel. Geniet hier van de witte wijn Despunte die gemaakt is van druiven uit de wijngaarden op de El Teide. Kies voor de patatas bravas met mojo (een saus van onder andere paprika, olijfolie en koriander), pata asada en natuurlijk de lokale ham. Tasca Tapias vind je op dit adres: Avenida Canarias, 6 38300 La Orotava

Los Pinos

Los Pinos is erg geliefd bij de locals. Het restaurantje is gevestigd in een oud huis in het dorpje Garachico. De muren zijn wit geschilderd en je eet aan een authentieke houten tafel. De kaart is typisch Canarisch en je proeft hier dus echt van de couleur locale. De kok bereidt met liefde verse vis, tapas, aardappelen en konijn. Probeer hier de Potajes Canarios; een soep met noodles, chorizo en erwten. Je vindt Los Pinos op dit adres: Los Pinos, Pérez Zamora 6, 38450 Garachico.

Casa Egon

Casa Egon is een heerlijk ontspannen plekje in een traditioneel Canarisch huisje. In dit theehuisje kan je terecht voor zoete gebakjes. Het zal lastig kiezen zijn, want alles ziet er even lekker uit! Een aanrader is de rosca de yema: een soort donut met een puddinglaagje. Alle cakes en taartjes worden zelfgemaakt en worden geserveerd op een zilveren schaaltje. Casa Egon heeft een terras met uitzicht op een prachtige tuin. Casa Egon vind je aan de Calle León, 5 La Orotava.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter