Gezellig geroezemoes, vrolijk dansende kaarsjes, een muziekje en heerlijke hapjes; zo breng ik de zwoele zomeravonden het liefste door. Mijn vriendin Sarah Puozzo van South&Pepper kwam laatst langs en vulde mijn tuintafel met Maltese hapjes. Fris, licht en bomvol smaak. Perfect om te delen met vrienden of familie. Ik wilde jullie deze recepten vanaf Malta natuurlijk niet laten ontgaan. Ik verzeker je: er blijft geen kruimel van over!

Brood met tomaten, kappertjes en ansjovis

Breng de zomer op tafel met deze smakelijke Maltese broodjes met tomaten, kappertjes en ansjovis. Op Malta worden deze broodjes Hobz Biz-Zejt genoemd! Maak de broodjes vers klaar, want dan zijn ze het lekkerste. De bereidingswijze vind je hier.

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes rustiek brood
  • 8 eetlepels zoet tomatenspread (eventueel paprikaspread)
  • 4 eetlepels appelkappertjes
  • Snufje  zeezout
  • Snufje  zwart peper
  • Scheutje olijfolie
  • 4  ansjovisfilets
  • 4 takjes platte peterselie (eventueel krulpeterselie)

Bladerdeeghapjes met ricotta 

Mijn Maltese favoriet: de Pastizzi! Deze warme bladerdeeghapjes zijn gevuld met ricotta, kruiden en een snufje citroen. Je vouwt ze als een leuk pakketje dicht en laat ze enkele minuten bakken in de oven. Ze zijn het lekkerste als je ze vers uit de oven haalt. De bereidingswijze vind je hier.

Ingrediënten:

  • 4 kleine plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 1/2 bosje basilicum
  • 250 g ricotta
  • 1  citroen
  • Snufje  zout
  • Snufje  zwarte peper
  • 1  eierdooier

Tuinbonenspread

Deze felgroene spread, ook wel Bigilla genoemd, is lekker als dip! Het citroensap geeft een frisse toets aan de spread. Lekker bij een glaasje bubbels of witte, droge wijn. De bereidingswijze vind je hier.

Ingrediënten:

  • 400 g tuinbonen (vers of eventueel uit de diepvries)
  • Snufje   zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve  Spaanse rode peper
  • 5 takjes platte peterselie (eventueel krulpeterselie)
  • Scheutje  olijfolie
  • Snufje   zwarte peper
  • 2 blaadjes verse munt
  • Scheutje citroensap

Welke van deze Maltese hapjes ga jij maken? Of ga je ze allemaal op tafel zetten?

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Gezellig geroezemoes, vrolijk dansende kaarsjes, een muziekje en heerlijke hapjes; zo breng ik de zwoele zomeravonden het liefste door. Mijn vriendin Sarah Puozzo van South&Pepper kwam laatst langs en vulde mijn tuintafel met Maltese hapjes. Fris, licht en bomvol smaak. Perfect om te delen met vrienden of familie. Ik wilde jullie deze recepten vanaf Malta natuurlijk niet laten ontgaan. Ik verzeker je: er blijft geen kruimel van over!

Brood met tomaten, kappertjes en ansjovis

Breng de zomer op tafel met deze smakelijke Maltese broodjes met tomaten, kappertjes en ansjovis. Op Malta worden deze broodjes Hobz Biz-Zejt genoemd! Maak de broodjes vers klaar, want dan zijn ze het lekkerste. De bereidingswijze vind je hier.

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes rustiek brood
  • 8 eetlepels zoet tomatenspread (eventueel paprikaspread)
  • 4 eetlepels appelkappertjes
  • Snufje  zeezout
  • Snufje  zwart peper
  • Scheutje olijfolie
  • 4  ansjovisfilets
  • 4 takjes platte peterselie (eventueel krulpeterselie)

Bladerdeeghapjes met ricotta 

Mijn Maltese favoriet: de Pastizzi! Deze warme bladerdeeghapjes zijn gevuld met ricotta, kruiden en een snufje citroen. Je vouwt ze als een leuk pakketje dicht en laat ze enkele minuten bakken in de oven. Ze zijn het lekkerste als je ze vers uit de oven haalt. De bereidingswijze vind je hier.

Ingrediënten:

  • 4 kleine plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 1/2 bosje basilicum
  • 250 g ricotta
  • 1  citroen
  • Snufje  zout
  • Snufje  zwarte peper
  • 1  eierdooier

Tuinbonenspread

Deze felgroene spread, ook wel Bigilla genoemd, is lekker als dip! Het citroensap geeft een frisse toets aan de spread. Lekker bij een glaasje bubbels of witte, droge wijn. De bereidingswijze vind je hier.

Ingrediënten:

  • 400 g tuinbonen (vers of eventueel uit de diepvries)
  • Snufje   zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve  Spaanse rode peper
  • 5 takjes platte peterselie (eventueel krulpeterselie)
  • Scheutje  olijfolie
  • Snufje   zwarte peper
  • 2 blaadjes verse munt
  • Scheutje citroensap

Welke van deze Maltese hapjes ga jij maken? Of ga je ze allemaal op tafel zetten?

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.