Eliza's blog
Bezienswaardigheden op Kefalonia

Mijn favoriete bezienswaardigheden op Kefalonia

“Kaliméra Eliza!” Het is het eerste wat ik hoor als ik voet op het eiland Kefalonia zet. Mijn Griekse vriendin Elena staat wuivend in de haven van het eiland op me te wachten. Wat ik die eerste keer op Kefalonia nog niet wist, is dat ik vaak zou terugkeren omdat ik zo van het eiland ben gaan houden… Natuurlijk deel ik mijn favoriete bezienswaardigheden op Kefalonia graag met jullie.

Hoofdstad Argostoli

Het eerste waar Elena me kennis mee laat maken, is de levendige hoofdstad van Kefalonia: Argostoli. Al kletsend lopen we langs gezellige winkeltjes en zie ik hoe tal van vissers hun vangst sorteren op straat. En dan ineens zie ik wat ik nooit eerder zo dichtbij zag: een enorme schildpad in de haven. Elena glimlacht trots: “Dat zijn de beroemde Caretta Caretta schildpadden van het eiland. Magisch he?” Die middag kletsen we uitgebreid bij over onze levens op het Platia Vallianou, het centrale plein van Argostoli.

griekenland kefalonia argostoli

Kustdorpje Assos

Na ons bezoek aan de hoofdstad van Kefalonia, vindt Elena het tijd om juist een charmant klein plekje aan me te laten zien. We zetten koers naar het kustdorpje Assos. Daar aangekomen kijk ik verwonderd om me heen. Assos blijkt autovrij en steelt de show met haar prachtige oude centrum, inclusief Venetiaanse huizen. Groot is Assos niet, maar de charme is in overvloed aanwezig.

Het ondergrondse meer van Melissani

Hoewel ik me altijd graag laat verrassen door de tips van locals tijdens mijn reisjes, vind ik het stiekem ook heerlijk om vooraf al op onderzoek uit te gaan op het internet naar bijzondere bezienswaardigheden op Kefalonia. Dus toen Elena me vertelde over het ondergrondse meer van Melissani kon ik een glimlach niet verbergen. “Daar wilde ik zo graag naartoe!”, roep ik verheugd. Volgens de plaatjes moet het namelijk schitterend zijn. Eenmaal daar kan ik beamen dat de plaatjes er niet om liegen: de grot waarin het meer ligt is werkelijk prachtig. En hoewel het hier ietwat toeristisch is, kan ik toch ontzettend genieten van het boottochtje dat we uiteindelijk samen over het meer maken.

Het strand van Petani

Een vakantie op Kefalonia kan niet eindigen zonder een bezoek aan een paar van de prachtige stranden van het Griekse eiland. Elena neemt me mee naar haar favoriet: het strand van Petani, in het noorden van het schiereiland Paliki. Daar aangekomen kijk ik mijn ogen uit. De vele tinten blauw in het water maken dat ik niet anders kan dan heel gelukkig zijn.

Vuurtoren van Aghi Theodori

Elena en ik kletsen tijdens onze vakanties op Kefalonia honderduit met elkaar. Als Elena me voorstelt een romantisch uitje met elkaar te maken, lach ik. “Kom maar door!” We rijden naar wat volgens haar een van de meest romantische plekken van Kefalonia is: de vuurtoren van Aghi Theodori. Eenmaal daar genieten we van een prachtige zonsondergang waarmee ik mijn vakantie op Kefalonia met een gerust hart afsluit. Wat was het mooi….

Wil je deze bezienswaardigheden op Kefalonia zelf bewonderen?

Benieuwd naar meer Kefaliona tips? Je vindt de adresjes die ik ontdekte op Kefalonia hier.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter