Eliza's blog
Villa Portugal

Mijn favoriete plekjes voor een sportieve vakantie

Tijdens mijn vakantie kan ik ultiem genieten van die heerlijke rustmomentjes, maar vind ik het ook heerlijk om tijd te maken voor sportieve activiteiten. Zo ga ik vaak ‘s morgens vroeg een wandeling maken als de zon nog laag staat, of zoek ik de plaatselijke sportvelden op. Als ik in de ochtend wat beweging heb gehad, voelt het des te lekkerder om ‘s middags voldaan bij het zwembad te ontspannen. Onlangs daagde Francisco mij uit voor een potje padel en sindsdien ben ik regelmatig op de baan te vinden.

Waarom Zuid-Europa de ideale bestemming is voor padelliefhebbers

Wist je dat Zuid-Europa het perfecte klimaat heeft voor een actieve vakantie? ’s Ochtends zijn de temperaturen prima uit te houden waardoor je, zelfs in de zomermaanden, prima een balletje kunt slaan. Ook is het ’s avonds nog relatief lang licht, dus ook ná een zwoele zomerdag daag ik mijn tegenstander vaak uit voor een potje. Hierna bekijk ik vaak voldaan één van de adembenemende zonsondergangen, want ook daar kom je in deze regio niks van tekort. Ik ging op pad om de beste plekjes met een padel- of tennisbaan in de buurt te ontdekken. Benieuwd? Ik deel je mijn 4 favorieten hieronder.

Hotel Convento La Span Magdalena in Andalusië

Eén van de eerste keren dat ik op vakantie het sporten ontdekte was in Spanje. Tijdens mijn reis in Andalusië verbleef ik in het heerlijke Convento La Span Magdalena hotel. Dit hotel heeft werkelijk mijn hart gestolen; de mooie groene omgeving, het luxe zwembad en natuurlijk het unieke verblijf. Je verblijft hier in een prachtig, gerenoveerd klooster. Daarnaast was het overheerlijke ontbijt perfect om mijn dag te beginnen voor ik de dichtsbijzijnde padelbaan op ging. Deze vind je in Antequera, het dichtstbijzijnde stadje.

Villas Coral Deluxe

Om in de Spaanse sferen te blijven, deel ik graag mijn volgende tip met jullie: Villas Coral Deluxe. Deze overheerlijke villa’s liggen op het prachtige eiland Lanzarote. Ik heb hier padel gespeeld onder het genot van de meest idyllische zonsondergangen! Omdat het op dit Spaanse eiland ‘s avonds nog lang licht is, kan je zeker tot 21:00 uur nog buiten sporten. Zo fijn!

Villa Spanje

Casas de Piedra

Omdat ik gek ben op de Spaanse eilanden, bezocht ik de prachtige landschappen van Tenerife. Ik verbleef in Casas de Piedra, waar niet alleen zon-, maar ook padelliefhebber terecht kunnen. Overdag deed ik een excursie naar de bananenplantage, waarop dit unieke verblijf zich bevindt. Bij terugkomst, speelde ik regelmatig een potje tennis of padel. Heerlijk dat je daarna kunt afsluiten in de jacuzzi bij het verblijf. Dat is voor mij echt vakantie!

Casa Canarische eilanden

Hotel Senhora da Rosa Tradition Nature

Ik sluit af met één van mijn favoriete vakantiebestemmingen: de Portugese eilandengroep Azoren. Op de Azoren verbleef ik in hotel Senhora da Rosa Tradition Nature. Dit hotel is een oude boerderij uit de 18e eeuw waar ook een padelbaan te vinden is. Na een wedstrijdje gespeeld te hebben, genoot ik van een bijzonder Portugees wijntje uit de wijnkelder van het huis. Hier proef je de meest bijzondere vinhos. Een echte aanrader!

Hotel Portugal

Heb jij de smaak te pakken? Ontdek ook mijn andere favoriete adresjes in Spanje en Portugal.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter