Met quinoa kan je eindeloos variëren. Mijn favoriet is de quinoasalade op Griekse wijze met komkommer, tomaat en feta, zoals ik die heb geproefd op mijn vakantie op Corfu. Maak er een heerlijke dressing bij en je waant je in Griekenland.

Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten

140 gram quinoa
½ gele paprika
½ komkommer in blokjes
125 gram cherrytomaatjes gehalveerd
1 eetlepel lente-ui in ringetjes
1 eetlepel basilicum fijngesneden
70 gram feta
1 theelepel oregano
olijfolie
60 ml appelazijn
¼ theelepel knoflook poeder
1 theelepel rietsuiker

Bereidingswijze

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel je quinoa wel eerst even af, anders krijgt het een zeepachtige smaak.

Tip: Kook de quinoa in bouillon, voor extra veel smaak!

Voor deze salade gebruik je koude quinoa, dus je kunt ook de leftovers van gisteren gebruiken. Was en snijd de groente. De gele paprika in reepjes, de komkommer in blokjes en de cherry tomaatjes in halfjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de basilicum fijn.

Doe de olijfolie, appelazijn, knoflook en rietsuiker in een kom. Doe er indien gewenst nog een extra snufje zout en peper bij.

Zodra de quinoa is afgekoeld doe je deze in een mengkom. Schep de gesneden groente er doorheen. Verdeel zo’n driekwart van de dressing over de salade. De rest serveer je ernaast.

Verkruimel tot slot de feta over de salade en serveer.

Dit recept is afkomstig van Foodness.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Met quinoa kan je eindeloos variëren. Mijn favoriet is de quinoasalade op Griekse wijze met komkommer, tomaat en feta, zoals ik die heb geproefd op mijn vakantie op Corfu. Maak er een heerlijke dressing bij en je waant je in Griekenland.

Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten

140 gram quinoa
½ gele paprika
½ komkommer in blokjes
125 gram cherrytomaatjes gehalveerd
1 eetlepel lente-ui in ringetjes
1 eetlepel basilicum fijngesneden
70 gram feta
1 theelepel oregano
olijfolie
60 ml appelazijn
¼ theelepel knoflook poeder
1 theelepel rietsuiker

Bereidingswijze

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel je quinoa wel eerst even af, anders krijgt het een zeepachtige smaak.

Tip: Kook de quinoa in bouillon, voor extra veel smaak!

Voor deze salade gebruik je koude quinoa, dus je kunt ook de leftovers van gisteren gebruiken. Was en snijd de groente. De gele paprika in reepjes, de komkommer in blokjes en de cherry tomaatjes in halfjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de basilicum fijn.

Doe de olijfolie, appelazijn, knoflook en rietsuiker in een kom. Doe er indien gewenst nog een extra snufje zout en peper bij.

Zodra de quinoa is afgekoeld doe je deze in een mengkom. Schep de gesneden groente er doorheen. Verdeel zo’n driekwart van de dressing over de salade. De rest serveer je ernaast.

Verkruimel tot slot de feta over de salade en serveer.

Dit recept is afkomstig van Foodness.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.