Eliza's blog

Recept voor frisse, zomerse tzatziki

Op Chalkidiki groeien heerlijke, boterzachte groene olijven. Je maakt deze extra bijzonder door ze te vullen met frisse tzatziki. Erg lekker om te eten bij een glas witte wijn of door een Griekse salade. Tzatziki is echt Grieks en wordt gemaakt van yoghurt. Je kunt het natuurlijk ook eten als dipsausje bij brood of vlees.

Snijd de komkommer in stukjes en bestrooi deze daarna met zout. Laat dit een half uurtje staan, zodat het water uit de komkommer trekt. Anders wordt de tzatziki waterig. Spoel de komkommer daarna af en dep droog met keukenpapier. Snijd vervolgens de komkommer, knoflook, limoensap, dille, munt en peper heel fijn of doe ze even in de keukenmachine. Dit mengsel doe je in een kom en roer de Griekse yoghurt er doorheen. Breng dit op smaak met een snufje zout. Zet de tzatziki minimaal een uur in de koelkast om koud te worden.

Ingrediënten:
200 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel limoensap
1 teentje knoflook
1/3 komkommer
zout
peper
3 takjes dille

Dit gerecht is afkomstig van Foodness

Wil je meer ontdekken over de keuken van Chalkidiki? Lees dan over mijn culinaire ontdekkingstocht op Chalkidiki.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter