Eliza's blog
Redenen om op vakantie te gaan in het voorjaar

Redenen om op vakantie te gaan in de krokusvakantie

De feestdagen zijn net voorbij en de winter is begonnen. Een perfect excuus om er even tussenuit te gaan, hoe leuk is het om het nieuwe jaar te beginnen in het buitenland?! Zo ben je gelijk lekker uitgerust en ga je volledig opgeladen het nieuwe jaar tegemoet. In februari en maart vind ik het heerlijk om zomerse temperaturen in de Mediterannée op te zoeken. Ben je nog niet overtuigd? Dit zijn mijn redenen om op vakantie te gaan in de krokusvakantie!

1. Het Belgische weer ontlopen

In deze maanden is het in België vaak koud en nat, tussen deze sombere dagen door kun je wel een lichtpuntje gebruiken. Even lekker de zon opzoeken, klinkt dan ook wel erg verleidelijk.

2. Genieten in het laagseizoen

Het is een minder toeristische periode, je kunt nu alles op je gemak bezoeken zonder overal in de rij hoeven te staan voor een museum of geen plekje op het strand kunnen vinden. Nog meer rust en privacy klinkt mij als muziek in de oren.

3. Afstrepen van de bucketlist

Je ontdekt weer nieuwe plekjes die je eventueel van je bucketlist kan afstrepen. In februari is het Carnaval in Spanje en Portugal en kom je in feestelijke sferen terecht. In Portugal wordt je in feestelijke sferen gedompeld in Lissabon en in de steden van de Algarve. In Spanje zul je er op het vasteland en op de eilanden ook niet aan ontkomen.

4. Meng je onder de lokals

Mijn ervaring is dat de lokals in het voorjaar maar al te graag een praatje met je maken. Ze zien dan weinig toeristen en nemen de tijd om je alles te vertellen over hun bestemming. Je leert zo nieuwe mensen kennen en pikt weer wat op van een vreemde taal. Zo voel je je al snel één met de bewoners.

5. Niet meer lang wachten tot de volgende vakantie

Als je terugkomt van vakantie is de lente alweer bijna aangebroken. Dat is een mooi vooruitzicht.

redenen-voorjaarsvakantie-zwembad-eliza-was-here-belgie

6. Quality time met jouw partner

Je hebt weer even alle tijd voor jezelf of wat quality time met jouw partner. Het is ook een goede reden om je geliefde op Valentijnsdag mee te nemen op een romantisch tripje.

7. Culinaire ontdekkingen

Voor de culinaire gerechten van bepaalde landen, soms mis ik die overheerlijke verse pasta’s en paella’s wel eens!

8. Mooie herinneringen

Je komt thuis met gave souvenirs die je terug laten denken aan het mooie tripje dat je gemaakt hebt. Ik neem altijd een klein accessoire mee van mijn vakanties, van een flesje olijfolie uit de streek of een huisgemaakte wijn van mijn adresje. Zo blijf je thuis een beetje in vakantiesferen.

9. Gewoon omdat het kan!

Het is de eerste vakantie van het jaar, een perfect excuus om er even tussenuit te gaan en om jezelf te trakteren. Een weekje weg in de krokusvakantie is in mijn ogen het perfecte cadeau.

Zijn dit genoeg redenen om op vakantie te gaan in de krokusvakantie?

Om te ontdekken naar welke zonnige bestemmingen je kunt reizen, kun je een kijkje nemen tussen mijn adresjes voor in de krokusvakantie. Op zoek naar meer inspiratie voor een unieke vakantie? Lees dan eens mijn tips voor wandelbestemmingen of fietsbestemmingen.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter