Eliza's blog
stranden Kreta

Mijn favoriete rustige strandjes op Kreta

Wie mij een beetje kent, weet dat ik me het liefst verplaats naar plekken ver weg van de massa. Plekken waar de stilte hoorbaar is. Gelukkig weet ik inmiddels op veel bestemmingen waar ik moet zijn! Op Kreta werd ik door vele vrienden en locals gewezen op een paar rustige, idyllische strandjes…

Het strand van Agios Pavlos

Soms denk ik wel eens: moet ik al die lieflijke plekjes die ik ontdek niet voor me houden? Maar nee, ik heb er juist mijn missie van gemaakt mijn ontdekkingen met jullie te delen. Ook op het strandje van Agios Pavlos kwam de gedachte weer in me op. Na een stevig ritje door de bergen, doemt ineens dit lieflijke dorpje met strand op: een prachtig rustig strandje waar ik helemaal tot rust kom!

Het strand van Fournoti

Stranden die enkel en alleen te voet of per boot bereikbaar zijn: ik ben er dol op! Op Kreta is het strand van Fournoti zo’n pareltje dat je alleen per boot kunt bezoeken. Drie keer raden wat ik deed samen met mijn goede vriendin Maria… Een bootje huren! Eenmaal aangekomen op het witte zandstrandje ben ik meteen verliefd!

Het strand van Kedrodasos

Een hobbelige weg leidt Maria en mij een paar dagen later naar het rustige strand van Kedrodasos. De rit ernaartoe doet mijn hart al sneller kloppen. Geen eenvoudige weg, wel een prachtige! Daar aangekomen zie ik een schitterend, afgelegen strand, omgeven door enkele bomen. Het kristalheldere water maakt het af. Hier ben ik nog lang niet uitgekeken…

Chrissi eiland

Een eilandje voor een eiland… Toen mijn vriendin Maria vertelde over Chrissi eiland, voor de kust van de stad Lerapetra op Kreta, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. We besloten opnieuw een bootje te huren en naar Chrissi eiland af te varen. Eenmaal op het bootje vertelt Maria mij dat we naar het zuidelijkste stukje van Europa varen. Extra leuk! Daar aangekomen blijken de strandjes van Chrissi eiland een waar paradijs. Hier ga ik zeker nog eens naar terugkeren…

Unieke logeeradresjes op Kreta

Naast de bezienswaardigheden op Kreta als prachtige natuur en schitterende steden en dorpen, vond ik op dit Griekse eiland ook tal van unieke logeeradresjes, ver weg van de massa, op de mooiste plekken. Benieuwd naar al mijn ontdekkingen op dit Grieke eiland? Bekijk dan mijn adresjes op Kreta.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter