Eliza's blog

Mijn 6 tips voor de leukste activiteiten op Lanzarote

Een maanlandschap zo ik het nooit eerder zag… Dat is het eerste wat er in me opkomt als ik terugdenk aan mijn vakanties op Lanzarote. Niet helemaal gek: Lanzarote beschikt over zo’n 300 vulkanen. En de vulkaanlandschappen in het Timanfaya Nationaal park zijn op z’n zachts gezegd indrukwekkend te noemen. Hoog tijd om mijn tips voor dit Spaanse eiland met je te delen!

Timanfaya Nationaal park 

De geschiedenis van dit nationale park een opmerkelijke. Op de plek waar je nu indrukwekkende vulkaanlandschappen ziet, stonden ooit vijftig dorpen. Local Manuel vertelt me vol passie over zijn eiland. “In 1730 startte een vulkaanuitbarsting. Deze duurde maar liefst zes jaar en verwoestte daarmee een deel van Lanzarote, waaronder vijftig dorpen.” Met open mond staar ik hem aan. “Daarom ziet het er nu, jaren later, nog altijd zo uit. Het is echt een vulkaanlandschap, Eliza.”

Hiken naar Monte Corona

Er is een spectaculaire krater op korte loopafstand van Lanzarote, de Monte Corona. Via het dorpje Yé kun je hier beginnen aan een rustige wandeling door de wijngaarden. Bovenaan is het zicht op de krater fantastisch. Extra tip: ga ook langs de lavagrotten Jameos del Agua.

Het witte dorpje Teguise 

Toen Manuel me vertelde dat hij me meenam naar de voormalige hoofdstad van Lanzarote, verwachtte ik iets groots. Manuel lachte, en eenmaal aangekomen in Teguise begrijp ik waarom. Teguise is dan wel de voormalige hoofdstad van Lanzarote, in werkelijkheid is het maar een klein dorpje. Maar wél een machtig mooi dorp. Vol met witte huisjes, die opvallen in het kalige vulkaanlandschap!

De wijnen van La Geria

Reizen en wijn… Wie mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op die combinatie. Niet alleen omdat ik wijn vaak lekker vind, des te meer nog omdat ik het proces van lokale wijnen zo boeiend vind. De boeren doen vaak zo hun best om het beste product weg te zetten. Die passie vind ik bewonderenswaardig. Ook op Lanzarote ontdek ik een wijngebied: La Geria. Meteen een opmerkelijk wijngebied, gezien het droge klimaat van het eiland. Er wordt hier gewerkt met kuilen in de grond, en met lavasteentjes die vocht kunnen vasthouden. Een hele andere manier van wijn maken dan ik tot dan toe heb meegemaakt. Mijn tips: bezoek een wijnboer en laat je onderdompelen in deze unieke wijnmakerij!

Het blauw en wit van hoofdstad Arrecife

Inmiddels gaat de titel voor hoofdstad van Lanzarote naar Arrecife. Dat komt mede door de haven waarover Arrecife beschikt, van waaruit boten vertrekken naar de andere Canarische Eilanden. Manuel nodigt me uit om in Arrecife een fiets te huren en zo de omgeving te verkennen. Een heerlijke manier om op een andere manier naar Lanzarote te kijken!

Museum Fundación de César Manrique

Na mijn bezoek aan Lanzarote is er één naam niet meer uit mijn hoofd verdwenen: César Manrique. Deze kunstenaar heeft een stempel gedrukt op het eiland met zijn kunstwerken. In 1968 kocht Manrique een kavel op het eiland om een nieuw huis te bouwen. Toen hij ontdekte dat er vijf grote lavabellen op zijn kavel aanwezig waren, werd dat de basis voor het huis. Lopend door het huis, dat inmiddels tot museum is omgedoopt, kijk ik mijn ogen uit. Manrique moet een eigenzinnige man geweest zijn…

Welke bezienswaardigheden op Lanzarote zijn jouw favoriet?

Ik ben ook nieuwsgrierig naar jouw tips! Benieuwd naar de unieke adresjes die ik ontdekte op dit Spaanse eiland? Ontdek Lanzarote via mijn website en ga een unieke vakantie tegemoet.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Gerelateerde verhalen

1 Reactie

  • Reageer
    Marion Hongenaert
    26 September 2021

    Op Lanzarote kun je ook nog jameos del agua bezoeken, cueva de los verdes, casa cesar manrique, El golfo met het prachtige lago Verde, de papagayostranden, de talrijke marktjes van teguise, Costa teguise, haria, Puerto del carmen en heerlijk watersporten in ook in Puerto del carmen.

  • Laat een reactie achter