Eliza's blog
Origineel vakantiehuis in Europa

Mijn tips voor een origineel vakantiehuis in Europa

Als je mij goed kent, weet je dat ik het liefst op zoek ga naar die unieke plekjes, weg van de massa. Gelukkig zijn er genoeg van deze plekjes te vinden. Aan luxe villa’s, sfeervolle B&B’s en charmante boetiekhotels heb ik ruime keuze aan vakantieadresjes. Maar welke van al deze plekjes zijn nu echt bijzonder? Waar je mond zelfs van open valt? Dat je een ultiem gevoel hebt dat je ‘weg van huis’ bent? Ik geef je 7 ideeën voor een origineel vakantiehuis in Europa!

1. Overnachten in een windmolen

Molens om een vakantie in door te brengen, voor deze authentieke plekjes kun je naar Santorini of Kreta in Griekenland en Costa de Lisboa in Portugal. Het hout en steen van deze molens is in tact gehouden om vervolgens omgetoverd te worden tot een bijzonder vakantiehuis. Neem eens een kijkje bij Kissamos Windmills, Windmill Villas, Olival de Sao Filipe en Moinho do Marco voor een unieke ervaring.

Origineel vakantiehuis in Europa
Origineel vakantiehuis in Europa: windmolen

2. Vakantie in een slakkenhuisje

Alleen voor het eindeloze uitzicht over het groene landschap is Hotel Rural los Caracoles del Sevillano in Andalusië al een van mijn favoriete plekjes. Neem daarbij de koepelvormige slakkenhuisjes en het plaatje van een origineel vakantiehuis in Europa is compleet. De verschillende kleurtjes maken van het plekje een kleurrijk geheel. Ongestoord kan ik hier genieten.

Origineel vakantiehuis in Europa
Origineel vakantiehuis in Europa: slakkenhuis

3. Italiaanse trulli huisjes

Een sprookje dat werkelijkheid is geworden, zo voel je je als je het Leonardo Trulli Resort in Puglia betreed. Omring door citroen- en olijfbomen wandel je door de smalle paadjes op weg naar de trullo. Je herkent hem meteen tussen al het groen: een rond huisje met een kegelvormig dak van gestapelde grijze stenen. Vaak zijn deze trulli ook versierd met symbolen, een bijzonder stukje Italië dat je moet hebben meegemaakt.

Origineel vakantiehuis in Europa
Origineel vakantiehuis in Europa: trullo

4. Een nacht in de boomhut

Tussen de heuvels van Kefalonia vind je Regina’s Villa’s, waar je uitkijkt over de vele baaien en de omliggende omgeving van het dorpje Divarta. Op eerste gezicht zou je zeggen dat het alleen een prachtige villa is, maar tussen de bomen ligt nog iets verscholen. Na een kleine wandeling kom je  namelijk bij een bijzondere boomhut uit waarin je kunt overnachten!

Origineel vakantiehuis in Europa
Origineel vakantiehuis in Europa: boomhut

5. Typische huisjes van Santorini

Santorini staat bekend om zijn witte huisjes met blauwe daken, welke gelegen zijn op heuvels met prachtige vergezichten over de zee. Deze typische huisjes op het Griekse eiland komen in vele vormen. Zo heb ik bijzondere vakantiehuisjes gevonden in de vorm van een “cave”, ofwel een grot! Bij Drops Cave Houses heb je allereerst een prachtig uitzicht, daarnaast heb je van binnen het idee dat je in een chique grot bent beland. Op het terras is het een oase van rust en kun je genieten van veel privacy.

Meer typische huisjes op Santorini? Ook Private Villa La Maison heeft een bijzonder design in koepelvorm en de parelwitte complexen van Drops Villas en Iliovasilema Suites zijn ook een bezoekje waard.

Origineel vakantiehuis in Europa
Origineel vakantiehuis in Europa: grotten

6. Farmhouses op Malta & Gozo

Reizigers naar Malta & Gozo hebben de mogelijkheid om in een eeuwenoude boerderij te verblijven. Deze rustieke adresjes, waarvan sommige meer dan 400 jaar oud zijn, zijn omgebouwd tot sprookjesachtige verblijven waar je de authentieke sfeer nog goed kunt proeven. Zo hebben mijn adresjes Carini Farmhouses, Bella Vista Farmhouses en Gozo Farmhouses ieder een eigen zwembad, een stijlvolle inrichting en zijn ze voorzien van alle moderne gemakken.

Origineel vakantiehuis in Europa
Origineel vakantiehuis in Europa: farmhouses

7. Glampen in het noorden van Portugal

Slapen in een tent, midden in de natuur en voorzien van alle gemakken. Mijn eerste keer slapen in een luxe glamping tent vond ik fantastisch en sindsdien kan ik er geen genoeg van krijgen. Bij mijn adresje Casa Fontelheira kun je dit beleven en ik raad het iedereen aan. Ik genoot wanneer ik in de ochtend wakker werd en op de veranda kon genieten van mijn ontbijt en het prachtige uitzicht.

origineel-vakantiehuis-eliza-was-here-casa-fontelheira-5e1889bab374e
Origneel vakantiehuis in Europa: glamping tent

Ga jij voor een origineel vakantiehuis in Europa?

Je kunt deze bijzondere adresjes voor een zorgeloze vakantie makkelijk bij mij boeken! Zo heb ik ook al mijn vakantiehuisjes met kleur voor je verzameld. Kun je nog niet kiezen? Neem eens een kijkje tussen al mijn unieke vakantieadresjes.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter